Sipas raportimeve të “Guardian”, e cila citon burime të ushtrisë ukrainase, Rusia po mobilizon edhe 60 mijë ushtarë të tjerë.

 

Do të ishte një “mobilizim i fshehur” për të rivendosur njësitë e humbura në Ukrainë. Zyrtarët shtuan se forcat e Kievit kanë penguar shtatë sulme në Donetsk dhe Territorin Luhansk në 24 orët e fundit.

 

Nderkohe, forcat ruse vazhdojnë të konsolidohen dhe rigrupohen ndërsa ripërqendrojnë ofensivën e tyre në rajonin Donbass të Ukrainës lindore, ku po mbërrijnë edhe mercenarë nga firma private ruse e sigurisë Wagner Group e lidhur me Kremlinin.

 

Këtë e raportoi Ministria Britanike e Mbrojtjes në raportin e saj të zakonshëm të inteligjencës për situatën në Ukrainë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *