Zëdhënësja e ministrisë së jashtme ruse Maria Zakharova  kërcënoi nëse ndonjë nga vendet nordike do të kërkonte të bashkohej me aleancën e sigurisë, “do të kishte pasoja të rënda ushtarake dhe politike që do të kërkonin që Rusia të ndërmarrë hapa reciproke.

 

Zëdhënësja e ministrisë së jashtme ruse, duke folur gjatë një konference për shtyp ka paralajmëruar se pranimi i Finlandës ose Suedisë në aleancën e mbrojtjes NATO do të shkaktonte një përgjigje serioze nga Moska.

 

“Ne e konsiderojmë angazhimin e qeverisë finlandeze për një politikë ushtarake të mosangazhimit si një faktor të rëndësishëm në garantimin e sigurisë dhe stabilitetit në Evropën veriore”, tha Zakharova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.