“Ne tani kemi informacion të besueshëm se një njësi ushtarake ruse që vepron në afërsi të Donetsk ekzekutoi ukrainasit që po përpiqeshin të dorëzoheshin në vend që t’i merrte në paraburgim.” 

Deklarata u be ne Kombet e Bashkuara nga Beth Van Schaack, ambasadore e Shteteve të Bashkuara për çështjet e drejtësisë penale ndërkombëtare. 

 

“Nëse është e vërtetë, kjo do të përbënte një shkelje të një parimi themelor të ligjeve të luftës, ndalimin e ekzekutimit të civilëve dhe luftëtarëve jashtë betejës për shkak të dorëzimit, lëndimit ose formave të tjera të paaftësisë,” shpjegoi ai. 

 

SHBA ka marrë gjithashtu raporte që dokumentojnë “ekzekutimet e njerëzve me duar të lidhura, torturat dhe dhunën seksuale ndaj grave dhe vajzave”. /TGCOM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *