“Referendumet në Donbas janë të një rëndësie të madhe jo vetëm për mbrojtjen sistematike të banorëve të Republikës së Luganskut dhe Donetskut dhe territoreve të tjera të çliruara, por edhe për rivendosjen e drejtësisë historike”. 

 

Kështu, deklaroi nënkryetari i Këshillit të Sigurimit rus, Dmitri Medvedev.

 

Zyrtari i larte rus, ish-kryeminister u vendit, rikonfirmoi synimet e Rusise për të mbajtur referendume aneksimi në të ashtuquajturat republika separatiste pro-ruse në Ukrainë.

 

“Pushtimi i territorit të Rusisë është një krim që lejon përdorimin e të gjitha forcave të vetëmbrojtjes”, shton ai, duke shpjeguar se për këtë arsye referendumet duhen mbajtur me patjeter,,.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *