Nga data 1 tetor, 767 mijë pensionistë do të përfitojnë nga indeksimi prej 8.6% pas rritjes së çmimeve, si pasojë e luftës Rusi-Ukrainë. Ekspertja e ekonomisë Eriola Hoxha në emisionin 7pa5 tha se efekti financiar për pensionistët nis që në 1 tetor, ndërsa shtoi se qeveria ka parashikuar për këtë kategori një tjetër bonus që do të jetë në muajin dhjetor.

 

“Indeksimi i pensioneve në mënyrë paralele me rritjen e  pagave të menjëhershme dhe të pandalshme të ccmimeve të produketeve të shportës por që prekin edhe kategoritë e shtresave të cilat kanë pamjaftueshmëri për të përballur inflacionin në nivele të larta, si pasojë e luftës Rusi-Ukrainë. Janë 767 mijë pensionistë në Repubikën e Shqipërisë të cilët kanë përfituar nga skema e indeksimit të pensioneve e cila hyn në fuqi nga data 1 tetor, pra ka efekte financiare prej datës 1 tetor.

 

Nuk do të jetë vetëm ky indeksim. Të gjithë pensionistët e të gjitha kategorive do të do të shoqërohen me një bonus shtesë të caktuar në muajin dhjetor”, tha Hoxha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *