Jorida Tabaku ka bërë një reagim në lidhje me rritjen e çmimit të energjisë elektrike.

 

Përmes një postimi në rrjetet sociale, Tabaku shprehet se çmimi i rritur pa asnjë vendim nga ERE ka sjellë rritjen e të gjitha çmimeve zinxhir në produkte, shërbime dhe reflektohet sot në të gjithë xhepat e qytetarëve shqiptarë.

 

“E rritën çmimin e energjisë për mbi 500.000 familje shqiptare dhe sot vijnë dhe thonë, prezantojnë një fashë tjetër.

Pra, ajo fasha që në 2013 e sulmuan si fashë hileqare dhe hajdutë mbasi cuan 20,000 veta ne burg për cmimin e energjise, edhe njerez qe fatkeqesisht kaluan edhe tragjedi, familjet shqiptare që kaluan edhe tragjedi sot nthonë të njejtën skenë do e prezantojmë per shtresen e mesme , nuk eshte rritur asnje leke cmimi I energjise per bizneset.

Sot, bizenset e nje fashe te caktuar paguajne 18.8 leke per KW/ore.

Cmim I rritur pa asnjë vendim nga ERE I cili ka sjelle rritjen e te gjitha cmimeve zinxhir, ne produkte, çmim I cili ka sjellur rritjen e një pjesë të madhe të shërbimeve , çmim I cili sot reflektohet në xhepat e të gjithë qytetarëve shqiptarë.

Lexova me shumë interes një letër të cilën kryeministri kishte nisur qytetarëve shqiptarë dhe I thoshte I përmalluar se çmimi I energjisë në tregjet ndërkombëtare nga 50 euro/KW ka shkuar 250 pothuajse në disa raste edhe 500 prandaj do detyrohemi që të rrisim edhe çmimin e energjise.

Së pari një herë për dijeninë e atyre që I shkruajne letrat në tregjet ku blihet, shkruhet MW/ore jo KW/ore kushdo që e ka shkruar të paktën ta ketë dijeninë e kësaj, së dyti të gjitha problemet që kanë ardhur këtë periudhë të cilat I keni denoncuar qe në shtator jane problem menaxhimi.

Probleme të cilat lidhen me vendimmarrjet që I ka marrë qeveria gjate muajit gusht dhe shtator për të shitur dhe blerë energjinë në pikë ose jo, sezon ose jo të cilat sot kanë influencuar edhe ne financat e ndërmarrjes e cila merret me energjinë elektrike, me sigurisht operatorin shtetëror të energjisë elektrike.

Por të thuash sot që OSHE, e cila meqë ra fjala ka edhe një gjyq në arbitrazh për të cilin u njoftuam dje.

Të thuash sot që OSHE “është një nga ndërmarrjet me qëndrueshmërine me te madhe financiare”, kur në çdo raport të kontrollit të lartë të shtetit njihet fakti që “OSHE sot është një nga abuzuesit më të mëdhenj si në tendera publike ashtu edhe në shërbime”. Mua më duket jo pa aftësi, por më duket arrogancë të vish të flasësh kështu për qytetarët shqiptare.”, shkruan Tabaku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.