Izraelitët sulmuan mbrëmë xhaminë Al-Nour, në qytetin e Lod, ku rreth një e treta e popullsisë janë palestinezë.

 

Në Lod është shpallur gjendje e jashtëzakonshme për shkak të përshkallëzimit të ngjarjeve.

 

Kryeministri i Izraelit, Benjamin Netanyahu, deklaroi se për qytetin Lod dhe zonat përreth, ku policia izraelite dhe palestinezët janë përballur me njëri-tjetrin, do të dërgohen nga Bregu Perëndimor nën okupim njësi shtesë të policisë

 

Deri më tani, raportohet se janë vrarë 69 njerëz, përfshirë 17 fëmijë. Ndërkohë, më shumë se 390 të tjerë janë plagosur.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.