Qyteti më i madh në juglindje të vendit vijon të jetë i vizitueshëm nga turistët vendas e të huaj madje edhe gjatë ditëve të javës.

Në Korçë janë te shumë turistët gjermanë të cilët të cilet kanë shfaqur interes edhe për fshatrat turistik të kësaj zone.

“Ne ishim në Pogradec, sot jemi në Korçë, erdhëm me autobus për të parë qytetin, u futëm në katedralja. Pamje fantastike, gjithë qyteti është i qetë, Shqipëria ka një klimë fantastike, ushqimet bio dhe të shijshme. Kur të shkoj në Gjermani do të flas mirë për Shqipërinë dhe patjetër që e mendoj të rikthehem.”

“Ne kemi disa ditë ne Shqipëri dhe mund të them me plot gojë se qyteti me i bukur është Korça. Çmimet janë shumë të lira dhe do rikthehem padyshim.” “

Është hera jonë e parë në Shqipëri. Moti, njerëzit, mikpritja, pamja, kishat, çmimet, ushqimi, qetësia, duket si parajsë”, janë shprehur turistët.

Amarildo Pobrati, guidë turistike thotë se kohët e fundit numri I turisteve gjermane qe vizitojne vendin tone eshte rritur shume.

” Gjermanët e kanë gjetur Shqipërine për vete. I doli propaganda, flasin me njeri tjetrin. Kishim pritshmëri të ulta, mendonin kriminele, lajme por të gjithë qr vijnë janë të lumtur e nuk e kishin imagjinuar këtë bukuri. Ushqimin, njerëzit e qetë, nuk bëjnë gallata të forta. Është pjesë historike dhe me grupe, disa hiking, disa histori, ushqimin etj”, tha Amarildo Pobrati. 

Pjesa më e madhe e turistëve janë të interesuar për paketat disaditore në juglindje të vendit, ku përfshihet qyteti liqenor i Pogradecit, Korça, Parku Kombëtar i Prespës, Voskopoja, Dardha dhe Kolonja.

Rritet numri i turistëve në Korçë, gjermanët tregojnë interes për juglindjen./vizionplus.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *