Rritet numri i hyrje daljeve ne piken e kalimit kufitar te Kapshtices. Burimet zyrtare bejne me dije se gjate 24 oreve te fundit kane hyre 241 shtetas shqiptare dhe kane dale 233 te tjere.

Te njejtat burime bejne me dije se rritja e hyrjeve ne vendin tone ka ardhur per shkak te ndryshimit te kushteve te karantinimit, kur shtetasit nuk shkojne me ne hotele por ne banesat e tyre. Ndersa rritja e numrit te daljeve nga vendi ka ardhur sepse nje pjese e mire e shqiptareve me dokumenta greke nga dita e djeshme po i rikthehen vendeve te tyre te punes, perfshi edhe punet sezonale.

 Edhe diten e sotme ka munguar sherbimi shendetesor ne kete pike te kalimit kufitar, sepse sipas burimeve nga Njesia Vendore e Kujdesit Shendetesor ne Devoll, ende jane ne pritje te udhezimeve nga drejtoria e pergjithshme. E njejta situate eshte ne te gjitha pikat kufitare te qarkut te Korces.

Ne keto kushte eshte policia ajo qe kryen skedimin e te gjithe shtetasve qe hyjne ne vendin tone dhe lajmeron te gjitha komisariatet e vendit ku personat kane adresat e banimit.

Ky fluks i shtuar pune e ka detyruar policine te reagoje duke shtuar numrin e sporteleve per te perballuar punen ne rritje. Pritet qe ne ditet ne vijim te kete edhe me teper fluks hyrjesh ne vendin tone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *