Subscribe

 

Interesi i studiueseve të huaj për arkivat shqiptare është gjithnjë e më shumë në rritje. Ndaj edhe studiues shqiptarë e të huaj u bene bashkë në një konferencë, për të rrëfyer jo vetëm gjendjen e fondeve më të mëdha të dokumenteve shqiptare, por edhe për të orientuar studimet drejt institucioneve ku mund të gjenden materialet.

 

Dokumentet më të vjetra që gjenden në Shqipëri mbeten ende kodikët e Beratit dhe Elbasanit.

 

Në konferencën e organizuar me mbështetjen e ministrisë së jashtme që është angazhuar të promovojë vlerat e kulturës dhe shkencës sonë referuan 14 studiues e mes tyre edhe Lucia Nadin, Italo Saro , David Hosaflock. Ata sollen eksperiencat e tyre me dokumentet shqiptare në arkivat e Vatikanit, Venedikut e ato gjermane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.