Subscribe

Me 12 vota kunder dhe vetem 1 pro, dekreti I presidentit te Republikes per kthimin ne kuvend te Ligjit per Akademine e Shkencave u rrezua sot, ne komisionin për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik.

Debati u foksusua ne 9 pikat qe presidenti kishte vendosur dhe nje here per rishqyrtim, duke arsyetuar se ato ishin ne shkelje te kushtetutes.

 

Por debati ne komision u perqendrua serisht edhe ne paligjshmerine e supozuar  e zgjedhjeve qe u zhvilluan ne Akadimine e Shkecave, ku akademiku Vasil Tole, I quajti ato te ligjshme.

 

Qe pas zgjedhjeve te 25 Majit ne Akademi, Presidenti ka refuzuar te dekretoje Skender Gjinushin si kryetar te Akademise se Shkencave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *