Subscribe

 

Dhunën e ushtruar në parlamentin e Maqedonisë, ish-ministrat e Jashtëm Aldo Bumçi dhe Paskal Milo e konsiderojnë të papranueshme dhe të paprecedentë për një shtet demokratik.

 

Por a ka rrezik që dhuna e shkaktuar nga mosbindja civile të transferohet edhe në Shqipëri, ku opozita prej më shumë se dy muajsh është në protestë? Aldo Bumçi thotë se protesta e opozitës ka qenë e qetë, porse nuk mund të tolerohet aspak që Rama të zhvillojë zgjedhje pa opozitën.

 

Ndërkohë që për Milon, nuk e fsheh që ekziston mundësia kriza maqedonase të përhapet në rajon, duke përfshirë edhe Shqipërinë.

 

Ish-ministri i Jashtëm Paskal Milo i tërheq vëmendjen diplomacisë shqiptare të përfshihet, brenda kapaciteteve të saj në zgjidhjen e krizës maqedonase.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *