Manastiri i Shën Pjetrit në Vithkuq rrezikon të përfshihet nga flakët nga 2 vatra zjarri.

 

Sipas drejtorit te Monumenteve të Kultures Gjergji Koki, për të shpetuar Manastirin qe i përket shekullit të 17-të janë angazhuar forca të shumta të ushtrisë, shërbimit zjarrëfikës dhe banorë të zonës.

 

Deri tani situata është nën kontroll por mjetet zjarrëfikëse vijojnë të jenë në gatishmëri në afërsi të Manastirit.

 

Burime zyrtare bëjnë me dije se nga zjarri janë djegur 2.5 hektarë shkurre .

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.