Në Bruksel ka rinisur dialogu mes Prishtinës dhe Beogradit. Grupet e ekspertëve janë takuar këtë të enjte për të biseduar zgjidhjen e kërkesave financiare dhe çështjet e lidhura me pronat.

 

Pas paqartësive mbi asociacionin dhe pezullimit të dialogut përrreth një muaj, bashkimi i komunave me shumicë serbe në Kosovë nuk është më në tryezën e bisedimeve.

 

Serbia kërkon ndryshime në kushtetutën e kosovës për të mundësuar kalimin e më shumë përgjegjësive ekzekutive tek asociacioni i komunave serbe. Por prishtina kundërshton çdo ndryshim dhe e konsideron këtë temë të mbyllur.

 

Në vizitën e fundit të tij në kosovë dhe serbi, i dërguari i posaçëm i bashkimit europian për dialogun, Miroslav Lajçak, tha se nuk mund të ketë normalizim marrëdhëniesh ndërmjet të dyja palëve pa zbatimin e marrëveshjes për asociacionin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *