Krishti u ngjall, por këtë vit festa u kremtua ndryshe. Besimtarët katolike në Shqipëri nuk paten mundesi ti drejtoheshin kishave ne mesnate.

Ata nuk ishin të pranishëm në meshën tradicionale ne Katedralen ‘Shën Pali’ në Tiranë për të përcjellë dritën pashkes në shtëpinë e tyre.

Izolimi si apsoje e koronavirusit i pengoi te merrnin pjese ne ceremoni në këto kushte ajo u zhvillua vetëm nga klerikët dhe besimtaret ishin fare te pakte.

Gjatë meshes se te djeles Arqipeshkvi metropolitan i Tiranë-Durrës, Imzot George Frendo, tha se Jezusi është më i fortë se COVID-19, por megjithatë situate e evshtire ne te cilen po kalon bota duhet te shihet edhe si periudhe reflektimi.

Ne meshen e mbajtur ne mesnate ne katedralen e Shen Palit Imzot Frendo u ndal edhe ne largimin e të rinjve që Shqipëria per te cilet kishte nje mesazh.

Në fund Imzot Frendo tha se Pashka duhet të jetë mesazhi i dashurisë mbi urrejtjen dhe i drejtësisë mbi korrupsionin.

Situata e COVID-19 detyroi komunitetet fetare te mos të zhvillojnë meshat ne prani te besimtareve, kjo për per te evituar rrezikun e perhapjes se koronavirusit nga grumbullimet massive.

Kryeqyteti ndryshe nga vitet e tjera i festoi pashkët në izolim të plotë. Tirana ishte krejtesisht e boshatisur pasi qytetaret respektuan izilomin pas masave te vendosura nga autoritetet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *