Subscribe

“Sofra tiranase”, një nga spektaklet e shndërruar tashmë në traditë disavjeçare për kryeqytetin, bëri bashkë dhjetëra artistë si dhe personalitete të shoqërisë, artit, kulturës dhe politikës nga të gjitha trevat shqipfolëse.

 

Përreth tre orë, mbrëmjen e së martës, në Pallatin e Kongreseve u interpretuan këngët dhe vallet popullore të Shqipërisë së Mesme.

 

ARBEN TAFAJ

KRYETAR I SHOQATES “TIRONA”https://www.youtube.com/watch?v=OIO6jOC1vms

“Kjo është një pike takimi vlerash, kulture, shkrirje, unifikimi shpirtëror dhe moral i të gjithë njërëzve që vijnë dhe ndjekin sofrën tironse si një nga aktivitetet më të mira për ata. Në themel të këtij eventi është ruajtja e traditës dhe jo thjesht e traditës muzikore por edhe etnografike.”  

 

Ky organizim këtë radhë pati surpriza, si dhe shumë risi.

 

ILIR TAFAJ

KËNGËTAR

“Këtë vit kjo është një Sofër ndryshe nga viti i kaluar. Kemi dy performues nga Kosova, një nga Maqedonia e Veriut. Kemi edhe dy performuese brilante që kanë pastur suksese në muzikëbn e lehtë, por që në mënyurë të mrekullueshme përformojë edhe muzikën tradicionale qytetare të shqipërisë së mesme”.

 

Spektakli ka si synim ruajtjen e vlerave të trashëgimisë kulturore si dhe promovimin e tyre. Ndaj publiku besnik i “Sofrës” është gjithmonë i pranishëm duke shijuar ritmet e muzikës.

 

“Kënaqem dhe me çlodh.”

 

“Jemi durrësakë dhe kemi pak origjinë tiranëse, gjithmonë  e ndjekim në televizor dhe këtu.”

 

“Si një tironëse e vjetër më pëlqejnë të gjitha ngjarjet që lidhen më qytetin tim. Këtu ke mundësinë të takohesh me moshatarët me shokët dhe shoqet që je rritur.”

 

Gjatë mbrëmjes u vlerësuan me çmime disa nga personalitetet më të spikatura në vend.

Spektaklin “Sofra Tiranase 2023” do të keni mundësi ta ndiqni vetëm në ekranin e Vizion Plus.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *