Subscribe

E dënuan për ikona të përvetësuara në mënyrë ilegale, por koleksionisti Gjergji Thimio nuk dorëzohet në atë që ka qenë synimi i tij fillestar ekspozimi i veprave që ka në një galeri të mirëfilltë.

 

Në qendër të pazarit të Korçës është gati galeria ku në hyrje ekspozohen tri prej ikonave më të njohura të shekullit 17.

 

Një fond prej gati 2500 piktura, ikona dhe antikuare do të jenë pjesë e kësaj galerie arti. Në të do të ekspozohet edhe një koleksion i vëllezërve Zografi, i shpëtuar prej familjeve Thimio dhe Rënxa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *