Shkrimtari amerikan Riçard Ford është fituesi i çmimit prestigjioz ndërkombëtar “Princi i Austurias” për vitin 2016. Gjatë një ceremonie në teatrin e Oviedos, juria vlerësoi punën e shkrimtarit amerikan si pjesë e traditës së madhe të letërsisë së shekullit 20. Novelisti Ford është përcaktuar për mjeshtërinë e tij në veshjen me nota ironike te karaktereve, situatave dhe dialogjeve ne veprat e tij. Ai është autori i disa botimeve, nder te cilat “Shansi i fundit”, “Zjarri” dhe “Djajtë pa histori”. Me herët, në vitin 2009 më këtë çmim është nderuar dhe gjeniu i letrave shqipe, Ismail Kadare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *