Ministri i Jashtëm, Ditmir Bushati, ka përshëndetur ndryshimet kushtetuese në Maqedoni.

 

Sipas marrëveshjes së arritur në Prespë me fqinjin jugor të saj, Greqinë, tashmë emri i vendit është Republika e Maqedonisë së Veriut.

 

“Votimi përfundimtar i Marrëveshjes së Prespës nga Parlamenti maqedonas është një demonstrim i qartë i aftësisë politike për të hapur rrugën drejt NATO-s dhe BE-së. Kontributi i partive politike shqiptare edhe njëherë u dëshmua si faktor vendimtar. Urime”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *