Subscribe

Organizata “Reporterët pa kufij” në Gjermani me anë të një deklarate dënon dorëzimin e aktpadisë të kryeministrit të Shqipërisë Edi Rama në gjykatat gjermane ndaj  gazettes gjermane BILD, duke e quajtur një kërcënim me pasoja ligjore.

 

CHRISTIAN MIHR

DREJTORI, RAPORTERE PA KUFIJ, GJERMANI

 

Kryeministri shqiptar Edi Rama ka një koncept të çuditshëm për demokracinë dhe të te drejtave të njeriut. Një nga detyrat e medias është kontrollimi i pushtetit. Kjo është pikërisht ajo që bëri gazeta Bild dhe gjithashtu hulumtimet e saj mbështeten mjaftueshëm në burime. Këto janë themelet e një shtypi të lirë. Një vend që aspiron të bëhet pjesë e Bashkimit Europian duhet të respektojë këto vlera.   

 

Gazeta BILD publikoi gjatë muajit qershor  gjithsej 32 pergjime ku pretendohet se zyrtare te Partise Socialiste flasin per blerje votash gjate zgjedhjeve në Dibër dhe Durrës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *