Vetëm pak javë pasi qeveria e re italiane ka nisur punën, ish kryeministri italian socialdemokrat Matteo Renzi bëri të ditur detaje nga partia e re që ai po themelon.

 

“Italia Viva” është forca më e re politike e krijuar tashmë në Itali, e drejtuar nga ish-kryeministri dhe ish-kryetari i partisë demokratike Matteo Renzi.

 

MATTEO RENZI

 

ISH-KRYEMINISTER I ITALISE

 

Partia e re është sfida e politikës tonë. Duam të komunikojmë me njerëzit, të bisedojmë me ta e t’i bëjmë të besojnë tek politika, është e nevojshme një gjetje e re më inovative .

 

Sipas Renzit në partinë e re “Italia Viva” kanë aderuar rreth 40 parlamentarë, 25 deputetë e 15 senatorë, emrat e të cilëve nuk bëhen ende publik.

 

Renzi ka hedhur poshtë zërat se përçarja e partisë demokratike do të vërë në rrezik qeverinë e koalicionit lëvizja 5 YJE-PD. Sipas tij, ajo është krijuar enkas për t’i dhënë jetëgjatësi kësaj qeverie.

 

Ish kryeministri nuk nguroi të akuzonte partinë demokratike  për mungesë vizioni e grindjeje të vazhdueshme mes rrymave brenda forcës politike.

 

Ndërkohë drejtuesi radikal i djathtë ish-ministri i brendshëm Matteo Salvini ka akuzuar Renzin se gjithçka po e bën për të shpëtuar karrigen e tij duke paralajmëruar se qeveria e re është në krizë dhe së shpejti do të mbahen zgjedhje të reja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *