Do të jetë aq e lehtë sa larja e dhëmbëve ose rruajtja, dhe për sa kohë që studimet e ardhshme e mbështesin atë, thjesht mund të shpëtojë shikimin tuaj.

Disa minuta duke parë një dritë të kuqe mund të ketë një efekt dramatik në parandalimin e rënies së shikimit ndërsa plakemi, sipas një studimi të ri.

Nëse rezultatet përsëriten në studimet e ardhshme, dhe miratohen nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave e SHBA, drita mund të krijojë një epokë të re në të cilën miliona njerëz kanë qasje në terapinë e lehtë të bazuar në shtëpi. Kështu, njerëzit do të kishin një mundësi të re për të luftuar “plakjen e shikimit”.

“Ju nuk keni nevojë ta përdorni atë për një kohë të gjatë për të patur një rezultat të forte”, tha autori i studimit. kryesor Glen Jeffery.

Shkenca funksionon, tha Jeffery, sepse drita stimulon shëndetin e ‘mitokondria’, të cilat janë si bateri në qelizat tona.

Dhe për shkak se mitokondria është e përfshirë në një gamë të gjerë sëmundjesh, njohuri si këto mund të ndihmojnë të çojnë në trajtime të reja për sëmundje, përfshirë parkinsonin dhe diabetin.

Studiuesit rekrutuan 12 burra dhe 12 gra, moshat e të cilave varionin nga 28 në 72. Çdo pjesëmarrësi iu dha një elektrik dore i vogël që lëshonte një dritë të kuqe me një gjatësi vale prej 670 nanometra.

Ata kaluan tre minuta çdo ditë duke parë dritën për një periudhë prej dy javësh.

Studiuesit gjetën se kishte një përmirësim prej 14% në aftësinë për të parë ngjyrat.

Përmirësimi, megjithatë, ishte më domethënës në pjesëmarrësit e studimit mbi moshën 40 vjeç. Për ato mosha, ndjeshmëria e kontrastit ndaj ngjyrave u rrit me 20% gjatë rrjedhës së studimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *