Subscribe

Orët e fundit të shoqëruara me reshje të shumta dëbore kane renduar me tej situatën ne veri dhe juglindje

 

Ne Bellovode te Korçës trashësia e bores arrin në 40 cm dhe banoret kërkojnë ndihme per hapjen e rrugës. Ne ketë fshat ka pasur nje emergjence pasi nje familje kërkoi ambulancën për shkak te problemeve shëndetësore te një gruaje.

 

Shume fshatra ne qarkun e Korçës janë te izoluar e banorët thonë se reshjet e borës i gjeten të papërgatitur sa i takon bazës ushqimore për bagëtitë.

 

Reshjet kanë izoluar pothuajse të gjitha zonat malore të qarkut Dibër. Trashësia e dëborës varion nga 20 centimetra ne qytetin e Peshkopisë deri në 1 metër në zonat e thella malore.

 

Ndërkohë në Mirditë dëbora ka sjellë probleme ne fshatrat e njësive administrative Selite, Fan dhe Orosh. Sipas shtabit të emergjencave në Prefekturën e Lezhës rrugët kryesore janë të kalueshme, ndërsa në rrugën e Kombit në disa segmente lëvizja është e mundur vetëm më zinxhirë.

 

13 mjete borëpastruese janë të angazhuara për mbajtjen në kontroll te situatës. Policia këshillon drejtuesit e mjeteve që të bëjnë kujdes dhe të jenë të pajisur me zinxhirë e goma dimërore.

 

Edhe fshatrat ne zonën e Malësisë se Krujës kane ndërprere komunikimin.

 

Probleme ne disa zona te thela ka edhe me furnizimin me energjinë elektrike dhe është dashur ndërhyrja ne terren e grupeve te OSHEE.

 

Ndërkohe Ministria e Arsimit konfirmon se ne 321 shkolla ne te gjithë vendin është ndërprere procesi mësimor per shkak te kushteve atmosferike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *