Subscribe

Zgjerohet harta e përmbytjeve ne Shkodër. Përveç qindrave hektarëve toke te përmbytur ne fshatrat Obot dhe Dajcm tashme uji ka mbuluar edhe rrugën.

 

Qe prej së dielës niveli i lumit Buna është rritur, duke shtuar rrezikun e përmbytjeve edhe brenda qytetit të Shkodrës.

 

Në fshatrat e përmbytura 200 familje janë të bllokuara nga uji. Për shkak të kësaj gjendje pritet evakuimi i banoreve. Kryetarja e bashkisë Voltana Ademi konfirmoi se janë gati vendet për të akomoduar ata qe do te detyrohen te braktisin shtëpitë e tyre.

 

Bashkia këmbëngul ne shpalljen e gjendjes se emergjencës. Ndërkohe specialistet e Institutit te Gjeoshkencave thonë se do të vazhdojë rritja e prurjeve në basenet e hidrocentralet mbi lumin Drin dhe per pasoje mund te kete rendim te situatës ne orët ne vijim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *