Gjumi është një ndër proceset më të rëndësishëm për secilin nga ne që na ndihmon për të qenë sa më të qetë dhe në formë. Në shumë raste mund të ndodhë që ne për ndonjë arsye nuk keni fjetur mirë, ose nëse puna juaj është e tillë që nuk mund të përballoni gjumë të mirë, atëherë është mirë të flini pasdite.

 

Por nëse mund të flini natën pa e bërë atë, një sy gjumë mund t’ju dëmtojë ritmin e gjumit. Nga ana tjetër, nëse hani shumë ushqim gjatë ditës sa nuk mund të bëni darkë, atëherë nuk është shumë mirë. Njerëzit që flenë tre deri në katër orë nuk do të lodhen vërtet, kjo tashmë konsiderohet gjumë i vërtetë. Zgjimi duhet të zgjasë brenda një ore, duke filluar nga 20 deri në maksimum 40 minuta.

Nëse gjumi juaj zgjat më shumë se 40 minuta, dhe veçanërisht nëse ka kaluar më shumë se një orë e gjysmë, mund të ndodhë inercia juaj e gjumit. Kjo është koha që i duhet trurit për të aktivizuar zonat që na mbajnë zgjuar. Mund të zgjasë një orë ose edhe katër orë. Kjo mund të jetë mjaft e ndërlikuar.

 

Të kesh gjumë të mjaftueshëm gjatë natës të kombinuar me një sy gjumë të shkurtër gjatë ditës është në të vërtetë kombinimi më i mirë i mundshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *