Pjesë e Programit të 100 Fshatrave, në Rehovë të Kolonjës, ka nisur të hartohet projekti për restaurimin e qëndrës historike.

 

Drejtor i Drejtorisë Rajonale të Monumenteve të Kulturës, Gjergji Koki thotë se  së bashku me Profesorët dhe studentët nga Fakulteti i Arkitekturës Zonja e Këshillit të Mirë në Firence dhe Specialistët e Insitutit të Monumenteve të Kulturës, kanë qënë në Rehovë për të dokumentuar dhe hartuar projektin e restaurimit të Portave të Rehovës dhe Rikualifikimin e të gjithë Qëndrës Historike.

 

Rehova shumë shpejt do të jetë një prej perlave të Kolonjës thekson ndër të tjera Koki.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *