Me dakordesine e socialisteve dhe demokrateve vendoset shtyrja me gjashte muaj e komisionit te posaçem per reformen zgjedhore.

 

Deri me 10 mars te vitit te ardhshem PD dhe PS do te duhet te nderrmarin ndryshimet e kerkuara ne kodin zgjedhor.

 

Ende pa u zyrtarizuar kerkesat e seciles parti politike per te bere ndryshime ne ligjin zgjedhor, nga socialistet eshte deklaruar se ato do te jene ne permbushje te rekomandimeve te OSBE-ODIHR.

 

Po aq, ne mbledhjen e sotme u vendosen edhe dy ekspertet teknik te “zgjedhores” .

 

Nga shumica qeverisese do te jete Viktor Gumi, ndersa nga opozita Indrit Sefa.

 

Ekspertët:

 

Viktor Gumi, ekspert teknik propozim PS

 

Shila Ballhysa, ekspert politik PS

Eridian Salianji, ekspert politik PS

Eris Çela, ekspert politik PS

 

Indrit Sefa, ekspert teknik propozim PD

 

Opozita:

Silva Caka, ekspert politik

Arjan Madhi, ekspert politik

Shkelqim Sulo, ekspert politik

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *