Numri i personave të cilët kanë emigruar nga shtetet në konflikte dhe ato në krizë rezulton të jetë 65.3 milion, një nivel i paparë në histori. Këto janë të dhënat më të fundit të raportit të Kombeve të Bashkuara mbi refugjatët në vitin 2015. Sipas këtij dokumenti, pjesa më e madhe e këtyre individëve kanë emigruar kryesisht drejt vendeve europiane, duke kërkuar dhe azil. Sipas raportit të OKB, Siria, Afganistani dhe Somalia përbëjnë vend-origjinën e shteteve me fluksin më të madh. Kriza e emigrantëve është konsideruar nga vendet e unionit si më e madhja që nga Lufta e Dytë Botërore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *