Sekretari i Përgjithshëm i LSI-së, Endrit Braimllari ka reaguar në lidhje me raportin e Eurostat, ku thuhet se 50,8% e shqiptarëve jetojnë në rrezik varfërie ose në përjashtim social.

Përmes një postimi në ‘Facebook’, Braimllari thekson se rilindja pasuron oligarkët dhe varfëron qytetarët.
Sipas tij, qeveria duhet të ketë në fokus shtresat në nevojë duke rritur fondin për ndihmën ekonomike në kushtet kur çmimet rritet çdo ditë.

REAGIMI I BRAIMLLARIT

Rilindja pasuron oligarket dhe varferon qytetaret.
Sipas te dhenave te Eurostat 50,8% e njerezve jetojne ne rrezik varferie ose ne perjashtim social.
Rilindja ka ne fokus abuzimin me fondet publike.
I gjithe buxheti i shtetit shkon ne favore te oligarkise dhe koncensioneve klienteliste qe kane krijuar gropen me te madhe ne buxhet.
Shqiptaret varferohen çdo dite duke paguar taksa, çmime te larta te shportes, cmime te larta jahte çdo standarti te naftes dhe gazit vetem per te mbushur groben ne buxhet per shkak te konçensioneve.

Pasurohen oligarket dhe varferohen qytetaret.
Qeveria nuk merr asnje mase per shtresat ne nevoje ne kushtet e rritjes se çmimeve.
Qeveria duhet te kete ne fokus shtresat ne nevoje duke rritur fondin per ndihmen ekonomike ne kushtet kur çmimet rritet çdo dite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *