Subscribe

Në takimin me përfaqësues të kompanive të mëdha të energjisë në SHBA dhe BE, kryeministri Edi Rama u shpreh se projektet që po zbatohen mund ta shndërrojnë Shqipërinë në një vend eksportues dhe të pavarur energjetikisht.

 

Sipas tij, brenda kësaj dekade, Shqipëria synon të kthehet në eksportuese energjie.

 

“Jam i lumtur që ky takim kaq i fuqishëm mbahet në Tiranë. Ju falënderoj që dëshmoni interesin tuaj që së bashku të realizojmë programin e ndryshimit për Shqipërinë, programin e ndryshimit për rajonin. Disa ditë më parë vizitova Presidentin Alijev dhe me kënaqësi ndjeva interesin e lartë që ka për t’u përfshirë në tubacionin joniano-adriatik, që mund të jetë një fuqi e madhe energjie për Evropën që sa më shumë të fitojë një pavarësi nga gazi rus. Me shumë kënaqësi shikoj punën për shndërrimin e TEC-it të Vlorës në një impiant përpunim energjie. Shumë punë po kryhet për energjinë e erës. Por edhe ëndrra e gjatë e hidrocentralit të Skavicës, që do të na japë neve një shtytje të madhe të pavarësisë energjetike. Të gjitha këto tregojnë një potencial konkret për ta shndërruar Shqipërinë brenda kësaj dekade në eksportuese energjie”, tha Rama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.