Kryeministri Edi Rama nga foltorja e seancës plenare, ka skicuar shtratin mbi te cilin mund te ndërtohet kompromisi me opozitën. Rama ka vene ne dukje se mazhoranca nuk negocion kushtetutën e vendit për datën e zgjedhjeve dhe per mandatin e qeverise; por nga ana tjetër, shumica nuk pranon marrëveshje pa garanci për votimin e vetingut

 

Rama ka theksuar se ngujimi i opozitës ne çader është pikërisht per shkak te frikës nga reforma ne drejtësi.  Duke iu referuar edhe qëndrimit me te fundit te Shteteve te Bashkuara per reformën ne drejtësi, Rama përsëriti vullnetin per zbatimin e saj.

 

Rama sqaroi serish kërkesën drejtuar KQZ, duke sqaruar se kjo nuk ka lidhje me koalicionin qeverisës. Sipas Rames, vullnet per dialog tregon edhe mungesa e një kandidati presidencial ne dy raundet e para, per t’i dhënë mundësi opozitës te përfshihet ne proces.

 

Fjalën e plotë të kryeministrit mund ta ndiqni në videon e mëposhtme:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *