Partia Demokratike akuzon kryeministrin Edi Rama, se po bën presion mbi institucionet e drejtësisë, për te shpëtuar deputetet e tij. Eduard Halimi i kërkoi Gjykatës Kushtetuese, te zbardhe sa me shpejt vendimin për Koço Kokedhimen.

Ndaj i kërkojmë Gjykatës Kushtetuese të zbardhë sa më shpejt vendimin, pasi çështja ka të bëjë me korrupsionin shteteror, me oligarkine dhe oligarket, me kapjen e shtetit, ndaj ky rast është e një rëndësie të madhe publike.
Prej mbrojtjes që Rama i bën Kokëdhimës po përfitojnë dhe deputetet e tjere te Rames, Leskaj e Suli, edhe ata të kapur në flagrance, pasi familjarët e tyre kanë përfituar miliona nga fondet publike.
Fshehja e deputeteve ndaj drejtesise, ndërhyrjet e presionet ndaj gjyqtareve e prokuroreve, janë modeli që ka Edi Rama për drejtësinë.
Gjykatës te kapur, që mbrojnë njerëzit e tij, dhe prokurorë te bindur që urdhërohen lehtë ndaj kundërshtarëve politike. Kjo është drejtësia që kërkon Edi Rama.
Ndërkohë që hajdutëria e tij dhe e ministrave të tij është masive me qindra milionë euro, të konfirmuara edhe nga institucione si kontrolli i lartë i shtetit, drejtësia e shantazhuar, ende nuk ka bërë një hap në këtë drejtim. Ndaj është kundër Byrose Kombetare të Hetimit.
Sot më shumë se kurrë kemi nevojë për nje drejtësi, qe heton dhe gjykon ne menyre profesionale, eficente, te pakorruptuar por dhe të pavarur, te panneshtruar e të pakapur nga Kryeministri.
Një drejtësi që lufton korrupsionin e bëhet garante e zbatimit të ligjit, edhe kur akuzohen miqtë dhe oligarket te lidhur koke e kembe me kryeministrin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *