Subscribe

Kryeministri Edi Rama ka vijuar edhe këtë të hënë turin e tij të falenderimeve ndaj qytetarëve që votëbesuan alternativën e Partisë Socialiste në zgjedhjet e 14 majit.

 

Kryesocialisti u ndal në Korçë ku krahas mirënjohjes ndaj qytetarëve dha edhe porositë e tij për ekipin e PS që do të drejtojë këtë zonë në 4 vitet e ardhshme.

 

Ai theksoi se njerzillëku ndaj qytetarit duhet të jetë prioritet dhe çdo personi që shfaqet në administratë i duhet dëgjuar problemi.

 

“Ka një gjë që mund të përmbushet 100%, është vetëm në dorën tonë këtu. Kjo është njerzillëku me të gjithë anëtarët e një komuniteti, me çdo qytetar të këtij vendi, me çdo familje që ka nevojë për këtë shtet, njerzillëku me çdo sipërmarrje, çdo grup interesi, që është dhe duhet të jetë për mua pika e parë e programit qeverisës të çdo kryetari bashkie të dalë nga vota e 14 majit. Në këtë pikë kemi deficite kudo, në nivelin qendror, vendor. Këtu ua kërkoj me forcë të gjithëve. Që ta kuptojnë dhe ta vënë në jetë. Të krijojnë mekanizma që të gjithë njerëzit të ndihen të dëgjuar, të respektuar. Pastaj zgjidhet apo jo një hall apo problem tjetër kjo varet nga mundësitë. Pavarësisht nëse nuk ma zgjidh hallin, të paktën ma qaj thotë populli ynë”, tha ai.

 

Në të njëjtën kohë, Rama thekson se vota e 14 majit vjen si pritshmëri e qytetarëve për më shumë punë nga qeveria.

 

“Njerëzit janë të pakënaqur me ne, kjo është e vërteta. Kanë pritshmëri të larat ndaj nesh dhe besojnë se vetëm ne mund ti bëjmë ato gjërat për të cilat kanë nevoje, kjo është e jashtëzakonshme si sfidë se na kanë hedhur një dorashkë, duke thënë urdhëro merreni dhe tani na çoni vetën përpara, do ishte fatale për ne nëse do biem në vetëkënaqësi dhe do mendojmë se jemi të zëvendësueshëm. S’ka lihej kjo votë me të gjitha këto. Kjo votë ka lidhje se njerëzit duan të mendojnë dhe duan nga ne që të mendojmë gjithmonë  e më shumë për ata si qytetarë dhe jo ata të mendojnë si tifozë partish dhe ne ti ndajmë në të tanët, majtas, djathtas.

 

Dua të falënderoj ata që s’kanë dal në votim, ua kemi kërkuar këtë gjë. Duke bërë ata që kanë bërë ata meritojnë respekt sepse janë sjellë si patriotë duke braktisur hijet e së shkuarës që u shfaqën vetëm për të na kthyer mbrapa. Në kushtet e kësaj pritshmërie të madhe, çfarë behët”, tha ai.

Partia Socialiste udhëhoqi ndjeshëm rezultatin në pjesën dërrmuese të bashkive në vend, ndërsa fitoi drejtimin e 53 të tillave në 4 katër vitet e ardhshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *