Pas Brukselit, kryeministri Edi Rama, i shoqëruar edhe zëvendëskryeministrja Belinda Balluklu, udhëtoi drejt Azerbajxhanit.

 

Në rrjetet sociale, Balluku u shpreh se diskutimet me liderët azerë u përqendruan tek projekti për gazifikimin e Shqipërisë, për të cilin presidenti i Azerbajxhanit ka premtuar se do të ofrojë mbështetje financiare.

 

Po ashtu, dy palët biseduan edhe për hapjen e ambasadave respektive në Tiranë dhe Baku, si edhe për çështje të tjera ekonomike e diplomatike.

 

Presidenti azer nga ana e tij theksoi se do të vijojë dialogu aktiv mes dy vendeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *