Qytetarët e Beratit kanë festuar këtë të premte festën e Sulltan Novruzit.

 

Tarikati islam rifai i drejtuar nga sheh Ali Xhemil Hoxha ka festuar këtë ditë të shënuar për besimtarët bektashi ku i pranishëm ka qenë Myftiu i Beratit Baftjar  Kllezi perfaqsues  te kishes katolike si dhe perfaqësues te Bashkis dhe forcave politike.

 

Në këtë ceremony festive u mbajt ligjerat me teme jete dhe aktiviteti i imamit Ali, ne fjalen e tij sheh Ali Xhemil Hoxha theksoi eshte tradit e bukur festimi i ditelindjes se imamit ali  r.a   kjo ceremoni festive ne mbare vendin eshte pagezuar me titullin e Sulltan Novruzin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *