Subscribe

“Qilim fest” ka gjallëruar mbrëmjen e të shtunës pazarin e Gjirokastrës.

 

Mjeshtrat e tezgjahut risollën traditën shumë vjeçare të endjes dhe punimit të qilimave, të cilët për disa orë mbuluan kalldrëmet e qytetit të gurtë.

 

Të shumtë në këtë aktivitet ishin dhe vizitorët. Ata u shprehën të mahnitur mbi mënyrën e endjes së shtrojave.

 

Mysafire ne Gjirokastër krahas ministres së Turizmit Mirela Kumbaro ishin dhe homologët e saj të Kosovës e Maqedonisë së Veriut, si dhe personalitetet te tjera.

 

Mbrëmja  u mbyll me një larmi koncertesh që u mbajtën në të gjitha rrugicat e pazarit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.