Qeveria shqiptare ka hapur garën për zëvendësimin e tre anëtarëve  të këshillit mbikqyrës së bankës se Shqipërisë, të cilëve u mbaron mandati.

 

Në njoftimin e këshillit të Ministrive thuhet se qeveria ka për detyrë emërimin e tre anëtarëve ndaj dhe ka hapur procedurat për përzgjedhjen e kandidaturave.

 

Sipas njoftimit të qeverisë afati përfundimtar  i dorzimit të dokumentacionit është data 30 shtator duke ftuar të gjithë të interesuarit të aplikojnë.

 

Ndërkohë që kuvendi ka për kompetence të zgjedhje tre kanditatura të tjera. Në nëntor të këtij viti përfundon mandati i 6 anëtarëve të këshillit mbikqyrës së bankës së Shqipërisë konkretisht, Eva Golemit, Petraq Milos, Arben Malaj, Dhori Kules, Elisabeta Gjonit si dhe Denada Priftit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *