Eshtrat e diplomatit dhe personalitetit të kulturës Mid’hat Frashëri do të kthehen në Shqipëri.

 

Ky është vendimi i marrë nga Këshilli i Ministrave, ku theksohet se ceremonia shtetërore e kthimit të eshtrave do të jetë në nëntor të këtij viti.

 

Për këtë qeveria ka anagazhuar tre ministritë, atë të Jashtmen, të Kulturës e të Financave.

 

Mid’hat Frashëri u dallua në karrierën e tij politike, kryesisht si diplomat, edhe pse jo pak herë ka qenë kundër politikave të burrave të shtetit.

 

Fillimisht, ai u nda nga mendimet politike të Ismail Qemalit e më pas nga ato të mbretit Zog e ishte kundër komunizmit që po lulëzonte në Shqipëri.

 

Ai u varros në New York, pasi humbi jetën në 3 tetor të 1949  nga një atak kardiak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *