Pas dy vitesh rikthehet amnistia për të burgosurit.

 

Mbi 600 të dënuar pritet të përfitojnë nga amnistia e fundvitit që synon veç të tjerash të ulë dhe mbipopullimin në burgje.

 

Në draftin e harttuar nga Minsitria e Drejtësisë specifikohen edhe kategoritë e të dënuarve që do të kenë prioritet.

 

Nga amnistia pritet të përfitojnë vetë kategoria e të dënuarve deri në tre vjet burg.

 

Femrat dhe meshkujt 60 vjeç e lartë do të jenë gjithashtu kontigjent prioritar I amnistisë.

 

Nuk do të ketë amnisti për një sërë kategorish si për ata që kan kryer vrasje; ata që janë dënuar për krime zgjedhore; krime seksuale; vepra penale kundër fëmijëve dhe në familje; si dhe ata që i janë shmangur drejtësisë.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *