Subscribe

Kjo e diele shënon ditën botërore te kafshëve te rrugës. Por ne kryeqytet kafshët, veçanërisht qentë endacake, janë kthyer ne shqetësim për qytetaret. Bashkia e Tiranës ka nisur nje fushate ndërgjegjësimi dhe thote se deri me tani, jane vaksinuar 320 qen. Kryebashkiaku Erion Veliaj vizitoi kliniken veterinare, aty ku kafshët vaksinohen. Veliaj i beri apel qytetare qe te adoptojne nje qen rruge, pasi ne këtë mënyrë ata ndihmojnë jo vetëm kafshën, por kontribuojnë për qytetin. Por vaksinimi, sterilizimi dhe matrikullimi i qeneve te rrugës eshte vetëm njëra ane e medaljes. Bashkia e Tiranës pasi i kryen këto procese i kthen qentë ne lagjen ku i ka gjetur, çka nuk e eliminon rrezikun qe vjen prej tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *