Diteve te fundit ne piken e kalimit kufitar te Kapshtices ka patur fluks udhetaresh te cilet i jan drejtuar shtetit grek,si punonjes sezonale.

Perzgjedhja e tyre behet permes listave te pergatituara nga kryebashkiaket e qyteteve dhe me pas eshte shteti grek ai qe jep konfirmimin per punesimin e tyre, ne baze te garancive qe paraqesin punedhenesit e ketij shteti,te cilet duhet të sigurojne edhe akomodimin e pershtatshëm të punëtoreve sipas kontratës.

Mesatarisht ne kete pike kufitare paraqiten 50-60 shtetas ne dite,te cilet pasi kryejne te gjitha procedurat e nevojshme kalojne drejt vendit fqinj per te punuar ne sektorin e bujqesise.

Emigrantet gjate udhetimit te tyre jane te pajisur me maska dhe doreza,ndersa shtojne se brenda autobuzit respektojne edhe distancimin social duke qendruar larg njeri tjetrit.

Me nje autobuz udhetojne 20-25 persona.

Kjo marreveshje parashikon punesimin sezonal me procedura te pershpejtuara te 7 deri ne 10.000 shtetasve shqiptare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *