Prej kohësh dihet se pothuajse çdo përbërës në kuzhinë mund të përdoret në mënyra të ndryshme.

 

Kur bëhet fjalë për makaronat, të gjithë e dimë se uji në të cilin janë gatuar nuk duhet hedhur sepse mund të përdoret për salcë.

 

Por a e dini se uji në të cilin janë gatuar vezët mund të përdoret për bimë. Domethënë, bimët si kalciumi, ai kontribuon në forcën e tyre dhe ka shumë prej tij në ujin në të cilin janë gatuar vezët.

 

Kalciumi gjithashtu ndihmon në ruajtjen e p të mirë të tokës. Normalisht, është e rëndësishme të prisni që uji të ftohet në temperaturën e dhomës përpara se të ujitni bimët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *