Zgjimi i mëngjesit shpesh është një torturë për një pjesë të njerëzve të cilët e duan gjumin.

 

Shpesh ndodh që ne ta nisim ditën në një gjendje të përgjumur pa ditur arsyet se pse ndodh një gjë e tillë. Arsyeja e mungesës së vullnetit nuk mund të provohet se ekziston, por natyrisht, faktorët qëndrojnë në zakonet tona, për të cilat ne nuk jemi të vetëdijshëm që përfundimisht të mbizotërojnë në masën ndikojnë në disponimin tonë.

 

Shkencëtarët besojnë se zakonet si kur zgjohemi në errësirë, shpejt shkojmë në dush, dhe pastaj punojmë pa kontakt me dritën, pa dashje ndikojnë në disponimin e shumicës së njerëzve. Shkencëtarët pohojnë se njerëzit që ndjejnë dritën vetëm pasdite janë kryesisht pa vullnet dhe kanë një indeks më të lartë të trupit.

 

Ata theksojnë se në asnjë mënyrë nuk duhen shmangur rrezet e diellit në rutinën e përditshme. Sipas shkencëtarëve, vetëm gjysmë ore dritë në mëngjes nevojitet për të rregulluar orën e brendshme dhe për të rregulluar nivelin e energjisë, oreksit dhe metabolizmit.

 

Pra, kur ju të zgjoheni, së pari largoni perdet, hapni dritaren dhe gëzoni shkurtimisht diellin dhe ajrin e ftohtë në mëngjes.

 

Konsumi i ujit në sasi të mëdha gjatë çdo dite, pavarësisht sezonit, është konsideruar si një fillim i madh i ditës për metabolizmin tuaj, që do t’ju japë energji të mjaftueshme për t’u përballuar me përgjegjësitë e përditshme.

 

Ndiqni këshillat e mësipërme dhe do të jeni më të çlodhur dhe më pozitivë gjatë ditës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *