Një studim i udhëhequr nga psikologu Gordon Gallup në Universitetin Albany në SHBA, zbuloi se gratë që bëjnë seks pa prezervativ treguan më pak shenja depresioni.

 

Pjesë e studimit ishin rreth 300 gra të moshave të ndryshme të cilat plotësuan formular anonim e që trajtonin jetën e tyre seksuale.

 

Në formular përfshihej pyetja edhe sesa herë kryenin marrëdhënie seksuale dhe nëse përdornin apo ajo prezervativ. Rezultatet treguan se gratë që bëjnë seks por nuk përdorin kurrë prezervativë, shfaqën shenja shumë më të vogla të depresionit, sesa ato që kryejnë marrëdhënie të mbrojtura.

 

Sidoqoftë, nuk po ju themi që të kërkoni nga partneri të mos përdorë prezervativ. Mbrojtja nga ‘dëmet’ e tjera është më e rëndësishme se ajo përqindje e vogël depresioni (gjithnjë nëse është për t’u besuar). / Living

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *