WhatsApp dhe Facebook Messenger janë platformat më të sigurta për biseda, thuhet sipas Amnesty International.

 

Por kjo është duke u parë me skepticizëm nga njerëzit e komunitetit të teknologjisë, të cilët kanë paralajmëruar se aplikacioni mund të mos jetë fare i sigurt pas të gjithave.

 

Amnesty i dha Facebook-ut dhe WhatsApp-it pikë prej 73 nga 100 – pikët më të larta – në termat e sigurisë, raporton Sovrani.

 

Por aplikacioni është duke u kritikuar nga grupet teknologjike, duke përfshirë Electronic Frontier Foundation. Kjo organizatë ka paralajmëruar se njerëzit duhet të jenë të kujdesshëm para se ta përdorin WhatsApp për biseda të ndjeshme, për shkak të frikës se ato biseda mund të lexohen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *