Partia Socialiste ka reaguar pas vendimit te Gjykatës Administrative qe rrezoi kërkesën për pezullimin e dekretit te presidentit mbi zgjedhjet ne Dibër. Sipas mazhorances, vendimi është dështimi i radhës i drejtësisë në këtë vend. Ai është marrë në kundërshtim me Kodin e Procedurës Civile, Kodin e Procedurës Administrative dhe ligjin e posaçëm që rregullon funksionimin e kësaj gjykate. Argumentet e përdorura për mospranimin e kërkesës – sipas PS, janë të pabazuara dhe në padijeni të plotë të ligjit. Shumica hedh poshtë ndërkohe edhe akuzat e opozitës se ka ushtruar presion ndaj gjykatësve, pasi nuk është bere asnjë ankese ne Kolegjin Zgjedhor. Ndërkohë Partia Demokratike ka akuzuar kryeministrin Edi Rama se, jo vetëm kërcënon gjyqtarët në mënyrë kriminale, kur marrin vendime që nuk i pëlqejnë atij, por u del edhe në mbrojtje këtyre kërcënimeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *