Subscribe

Qindra punonjës të kujdesit shëndetësor nga sektori publik dhe privat pushtuan rrugët e Barcelonës në Spanjë, për të protestuar ndaj kushteve të këqija të punës në një vit pandemi.

 

Sindikatat, raporton Vizion Plus, kanë bërë thirrje për një grevë afatgjatë pasi punonjësit në spitale, ambulanca, apo struktura të tjëera të kujdesit shëndetësor, po përballen me kontrata të pasigurta për punë të mbingarkuara dhe të papaguara.

 

Protesta dhe greva të tjera u thirrën në qytete të tjera të rajonit të Katalonjës në Spanjën verilindore ndërsa disa punonjës kanë mbajtur greva javore një orëshe që nga viti i kaluar për të tërhequr vëmendjen ndaj kërkesave të tyre, përfshirë edhe rritjen e pagave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *