3.5 milion euro financon qeveria gjermane për Liqenin e Prespës. Përmes nje granti  te Bankës per Zhvillim “KFV”, synohet zhvillimi ekonomik i zonës përreth dhe ruajtja e biodiversitetit ne liqen. Gjate nje marrëveshjeje mes ministrit te mjedisit dhe ambasadorit gjerman ne Tirane, u theksua rëndësia e projektit qe  do ta ktheje parkun kombëtar te Prespës, ne nje zone model te mbrojtur. Nga ky projekt është parashikuar te përfitojnë edhe familjet përreth liqenit për zhvillimin e turizmit.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *