Ministria e Transporteve do te beje gati projektet per ndërtimin e tre rrugëve te reja. Konkretisht behet fjale për zgjerimin e segmentit Milot – Shkoder, ndërtimin e nje rruge te re qe lidh Vorën me Kavajën, duke shmangur zonën industriale Tirane-Durres dhe ndërtimin e by-pass-it te Elbasanit. Financimin prej 2 milion eurosh te studimit te fizibilitetit po e jep qeveria italiane. Ministri Edmond Haxhinasto tha se projektet pritet te marrin financim nga fondet e Bashkimit Europian, pasi jane pjese e Korridorit Adriatiko-Jonian dhe Korridorit Tete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *