Subscribe

Draft-ligji i Tatimit mbi të Ardhurat ka përfshirë në debate dhe kundërshti biznesin e vogël dhe konkretisht profesionet e lira.

 

Audituesja ligjore Meri Lika, e ftuar në E-ZONE thotë se kjo kategori profesionistësh nuk është kundër tatimit, por është kundër diskriminimit që prodhon kjo nisëm.

“Ne duam që fashat e tatimit të jenë më të ulëta, nuk jemi kundra frymës së tatimit, por normat tatimore janë të larta. Mbi të gjitha, pse duhet të paguajmë vetëm ne, profesionet e lira, pse të mos paguajnë të gjithë bizneset. Ne shihemi si delja e zezë, meqë qeveria ka nevojë për para duhet të na tatojë në profesionet e lira, po të tjerët pse duhet të jenë të përjashtuar nga tatimi?” – u shpreh Lika.

Leave a Reply

Your email address will not be published.